Latest Posts

varperenner

Vårperenner!

Blommig vår med perenner

Lökar som vintergäck och snödroppar ger den första spirande vårkänslan, ofta redan innan snön har försvunnit. När det blivit lite mildare kommer de allra första perennerna med vårlig blomsterglädje, som också tål viss kyla och frost.

Bland de tidigaste perennerna finns vivor i olika sorter och backsippor. Efterfrågan på dessa är stor när säsongen startar och de första leveranserna går till garden center. En av favoriterna bland vivor är gullviva som odlas i stora antal, men även bollvivor i violetta nyanser och vitt är populära.

Backsippa, Pulsatilla vulgaris

Backsippa, Pulsatilla vulgaris

Gullviva, Primula veris 'Cabrillo'

Gullviva, Primula veris ‘Cabrillo’

perenner till pask i piffiga krukor

Perenner till påsk i piffiga krukor

Glad påsk!

Till helgen är det redan dags att fira påskhelgen, som är tidig i år. Oavsett om det hunnit blir vår eller om det ännu är kallt är det förstås roligt att göra fint med vårväxter. Förutom tåliga lökar, penséer och andra växter finns det perenner som klarar lite kyla och frostiga nätter.

Våra svenska perenner har stått ute hela vintern och passar utmärkt att sätta i kruka vid entrén eller uteplatsen och kombinera i färgglada påskkrukor.

påsk

Sesleria heufleriana blommar tidigt tillsammans med Brunnera macrophylla, Heuchera och minipåskliljor.

påsk

Perenner med frostnupna bladkanter är vackert. Carex morrowii ‘Ice Dance’, ormbunke och Heuchera.

varstada perennrabatten

Vårstäda perennrabatten

Ett säkert vårtecken

Att ta tag i perennrabatterna och klippa ner vissna växtdelar efter vintern är ett härligt tecken på att våren är på gång. För en del är det dags nu i mars, för andra dröjer det kanske ett tag till innan det är barmark och tillräckligt milt.

Men när det väl är dags kan man gå in här för att läsa trädgårdsingenjören Sandras tips om att ge perennerna den bästa starten. På perenner.se finns mycket information och inspiration för privatpersoner som vill veta mer om perenner.

inlägg wandels magnus marie sigill logga

Pressmeddelande – Banbrytande steg mot ökad hållbarhet

Hållbarhet på riktigt

På Wändels odlas perenner med visionen mår vi bra, blir det bra. Som första plantskola med både klimatcertifiering och dokumenterade schyssta arbetsvillkor har perennplantskolan tagit ytterligare ett steg mot ökad hållbarhet.

Wändels har alltid varit fokuserat på att arbeta på ett hållbart sätt, både vad gäller våra perenner, miljö och våra medarbetare. Genom att klimatcertifiera oss skruvade vi upp kraven och levererar perenner som är ännu mer hållbara och klimatvänliga, säger Magnus Wändel, VD för Wändels Trädgård.

LÄS FULLSTÄNDIGT PRESSMEDDELANDE HÄR

inlagg battre och tydligare prisgrupper

Bättre och tydligare prisgrupper

Utökat prisgruppssystem

När vi inte säljer perenner under vintersäsongen arbetar vi bland annat med förbättringar, för oss själva, våra kunder och slutkonsument. Något som kommer börja synas denna säsongen är att vi har utökat prisgruppssystemet.

Till färgkoderna har vi lagt till siffror. Framför allt för att göra det enklare i röd prisgrupp där det kommer bli flera siffror för att skilja de olika prisnivåerna inom samma färg. Men även för att göra det tydligare mellan olika färger som liknar varandra. Vår målsättning är att alla färgkoder ska ha en siffra 2019.

Forsta ganget pa plats

Första gänget förbereder inför våren!

Sandra och Kalle förstärker Wändels team

Det är inte bara bland våra perenner som vi inför denna säsong presenterar nyheter och nygamla favoriter, utan även i järngänget inför våren. De som är på plats nu och förbereder är förutom Magnus, Marie, Mindas, Ingela och Diana även Sandra och Kalle som vi hälsar välkomna till oss!

Såväl Sandra som Kalle har trädgårdsutbildning och erfarenhet med sig och vi är glada att de nu är en del av vårt team.

Kalle

Kalle har ett stort intresse för odling och har perenner, grönsaker, träd och buskar på sin kolonilott i Lund. Som landskapsingenjör tycker han det är viktigt att använda växterna funktionellt och att rätt växt får rätt plats. Vid sidan av den andra odlingen har Kalle har en samling suckulenter på fönsterbrädan.

Sandra

Sandra har en stor gammal trädgård där hon gärna lägger mycket av sin fritid. Med försiktighet ger hon trädgården nytt liv i den gammaldags vilda stilen. Sandra gillar vackra blad och att komponera rabatter. Hon är intresserad av växter och trädgård ur ett hållbart perspektiv.

Tillsammans med Ingela och Marie kommer de bemanna kontoret men även arbeta i packning och produktion med våra erfarna förmän Diana och Mindas. På företaget hjälps vi åt och ser till att ha kapaciteten där den behövs som mest.

Fina perenner på Facebook

Fina perenner på Facebook

Följ oss på vår Facebooksida

Vi vill påminna om att vi också finns på Facebook! Följ oss gärna där, sök på Wändels kvalitetsperenner så hittar ni sidan. Där lägger vi ut information, inspiration och denna säsong kommer även regelbundna tips på fina perenner.

Vill ni titta in redan nu hittar ni oss HÄR.

God jul och tack för i år 2017

God Jul och Tack för i år!

Julhälsningar från Löddeköpinge

Då närmar sig julen som vanligt med stormsteg och just nu ligger faktiskt ett tunt vitt täcke med den första snön över perennerna på fälten. Men oavsett om vi får en vit eller grön jul så är det dags för oss att önska en riktigt God Jul & ett Gott Nytt År och vi ser fram emot ett bra år 2018!

Katalogen med 2018 år sortiment kommer i början av januari. Vi tar julledigt mellan den 18/12 och 8/1. Därefter är vi åter tillbaka om ni vill nå oss.

Stort tack för ett gott samarbete under den här säsongen!