Perenner

Stora Planteringsveckan

Trädgårdshandeln bjuder in till höstevent!

Hösten är på flera sätt den allra bästa planteringstiden både för växterna och för dig som planterar. Därför har trädgårdshandeln lanserat Stora Planteringsveckan, ett årligt butiksevent med start första lördagen i september.

Stora Planteringsveckan sträcker sig över två helger, i år är det den 5-13 september som gäller. Inspiration, kunskap och odlarglädje är gemensamma ledord, i övrigt är det upp till varje trädgårdsbutik att arrangera veckan på sitt eget sätt. I år deltar drygt 130 butiker över hela landet.

Bäst förutsättningar

Stora Planteringsveckan kom till av branschen för att fler ska upptäcka hösten som en bra trädgårds- och planteringstid. Handeln i trädgårdsbutiker minskar under hösten trots att det är den bästa planteringstiden för nästan alla buskar, träd och perenner. Förutsättningarna för att plantera är perfekta, med fuktig jord, sval luft och hög luftfuktighet.

Årets höstfröjd

Årets höstfröjd_blackNytt för 2020 är att Stora Planteringsveckan lanserar Årets höstfröjd – en växt som förgyller hösten och starkt bidrar till årstidens trädgårdslust. Årets höstfröjd kan vara ett träd, buske eller en perenn.

– Det är växterna som gör en trädgård härlig att vara i. Att på nära håll följa årstidens växlingar och alltid ha någon växt som är på topp är underbart. Nu vill vi ge lite hjälp på traven till den som söker höstens guldkorn, säger Berit Haggren, projektledare för Stora Planteringsveckan.


För mer information om Stora Planteringsveckan se storaplanteringsveckan.se eller kontakta projektledare Berit Haggren: 0470-692 00, 073-046 97 99, berit@storaplanteringsveckan.se

spv-banners-2020-1