Perenner

Vad gör vi i plantskolan på vintern?

Hur ska en bra chef vara?

Läs vad 15 anställda i olika plantskolor i Sverige tycker. Nu i veckan var vi på Wändels på Hvilans Utbildning och föreläste om att bygga upp ett företag. Ledarskap är en av de viktigaste bitarna för att ett företag ska fungerar.

I trädgårdsföretag handlar många tankar om växter och andra jordnära saker. Men vi är också företagare precis som alla andra och vår personal är medmänniskor precis som på alla andra arbetsplatser.

Just nu ligger vi i startgroparna för att starta upp våren och personalplanering och uppdatering av arbetsrutiner har full fokus. Vi går igenom alla arbetsmoment med ansvariga i våra arbetsteam och håller som bäst på att finslipa våra system för att vara så effektiva som möjligt när säsongen kommer. Vi återkommer ofta i våra samtal till orden respekt, tålamod och acceptans för att vi alla är olika men lika värdefulla.

Hur ska då en bra chef vara?

Medarbetarna på svenska plantskolor som just nu fullföljer sin utbildning till plantskolist på Hvilans Utbildning kom fram till följande:

Okonfikträdd, lyhörd, bra kommunikation och kunskap är egenskaper som värderas högt. Liksom förmåga att delegera, ha självförtroende, förmåga att uppmuntra och ge uppskattning samt vara förtroende och respektfull.