Om oss

När vi – Magnus och Marie Wändel – träffades på Hvilans trädgårdsskola 1983 fanns det redan en drivkraft att bli egen företagare. Men det fick vänta tills efter trädgårdsingenjörsutbildning på Alnarp och efter nyttiga arbetslivserfarenheter. När andra köpte villa köpte vi trädgårdsföretag med, hus på den skånska slätten i Lilla Uppåkra. Elsa och Erik Svensson hade då odlat här i 50 år.

Nu har det gått 30 år sedan vi började odla perenner till Peter Gauntiz. Att få jobba tillsammans med Peter har varit en av våra höjdpunkter, en riktig entusiast med perenner och gräs som specialitet.

Genom åren har vi finslipat och nött på allehanda frågor i företagets outgrundliga värld. Allt i från sådd, krukning och odlandets mysterium till försäljning, personalledning och optimal användning av den senaste tekniken. Känslan för att odla får aldrig försvinna. Planering i all ära men vi arbetar varje dag med levande material och vädrets makter.  Fingertoppskänslan är livsviktig. Att odla perenner kan vi säga är vår passion men vi hade inte velat göra det utan våra medarbetare.

Om oss

Vår personal är vårt allt

Att odla kräver fingertoppskänsla.

Hänsyn till väder och vind.

Det gäller att gilla läget. Tillsammans.

Hos oss är alla lika bra men ingen kan allt.

Och sist men inte minst är det viktigt att ha roligt på jobbet.

En fikapaus med glass behövs när sommarsolen börjar värma.

Provrabatter

Det är viktigt för oss att lära känna våra perenner. I våra rabatter pågår ett fördjupat arbete med att se hur perenner växer och övervintrar. Hur nya sorter klarar konkurrensen, vilka kombinationer som är fina och vilka perenner som älskas av alla insekter. Vi har speciella humle och fjärilsrabatter. Varje höst plantera vi fler rabatter….

Vi har förmånen att ha rabatter i olika jordar och lägen med skilda förutsättningar vad gäller ljus och vind. det är alltid lika roligt att se hur mycket läget påverkar en växt när åren går. Vi vet också att perenner i urnor och krukor kan ge mycket glädje för många. Så de senaste åren har vi mer krukor som står ute året runt.