Aktuellt, Sortiment

Nyheter 2024

Varje säsong provar vi nya sorter både i kruka och rabatt. Dels för att det är kul! Men också såklart för att kunna göra bra val när vi tar in nya sorter i vårt sortiment. Vi vill att de perenner vi tar in ska tillföra något intressant och/eller svara på en efterfrågan. De kan vara helt nya på marknaden eller nygamla som är värdefulla för sitt användningsområde. Här är en kvartett som är ett urval av våra nyheter till 2024!

Achillea millefolium NEW VINTAGE VIOLET ’Balvinviolet’
Röllika har blivit mycket populära, med all rätt då de är lättodlade, torktåliga, gillas av pollinerare och är bra i buketter. NEW VINTAGE VIOLET är en sort med rosavioletta blommor med cremefärgad mitt. Omkring 40 cm hög och blommar i juni-sept. A* – Övervintrar pålitligt i väldränerat läge.
Betonica officinalis ’Summer Sweets’
Humlesuga. En söt perenn med ljust rosa upprätta blomax, vilka gillas av pollinerare. Blir ca 40 cm hög och blommar i juni-aug. Passar fint som kanväxt i soliga rabatter och i kruka. Bra stjälkar och hållbara blommor till bukett. Tål torka som etablerad. A – Övervintrar pålitligt.
Euphorbia MINERS MERLOT ’KMMM024’
Effektfull törel med mörkt grönt till vinrött bladverk och limegula blommor i maj-juni. Växer i välformade tuvor som blir runt 60 cm höga. Iögonfallande i rabatter, grusträdgårdar, kruka och större stenparti. Övervintringen testas nu i Sverige så erfarenhet saknas ännu.
Echinacea SUNSEEKERS MINEOLA ’Ifecssmin’
Färgstark solhatt med orange dubbla blommor. Runt 50 cm hög med ett kompakt växtsätt. Blommar juli-sept. Tjusig i rabatt, naturlik plantering och prärie. Stor favorit för fjärilar, humlor och bin. C* – Övervintrar ibland i väldränerat läge.