Aktuellt

Blomveckorna Från Sverige

Välj svenskodlat i första hand

Under vecka 23 och 24 är det Blomveckorna Från Sverige. Tillsammans lyfter branschen växter som är märkta med Från Sverige. Hos oss på Wändels är det Från Sverige veckor hela året. Vi var den första plantskolan som började märka svenskodlade perenner, redan 2016.

Alla våra 500 sorter odlas hos oss, och vi har därmed ett brett sortiment att välja på och alla våra perenner är märkta med Från Sverige på etiketten. Hos våra kunder, växtbutiker i hela Sverige, finns mer information om varje växt och Årets Perenn, som vi är med och utser. Det går också att få planteringstips och inspiration genom oss på hemsidan perenner.se.

Vi väljer våra perenner noggrant. Det ska vara friska sorter, växa bra i Sverige och många sorter är bra för våra pollinerare. Under vårt projekt Perenner för Pollinerare tittade vi på vilka som är de bästa blommorna som ger mat till vilda humlor och bin.

Vi har alltid tips på fint just nu och i juni under Blomveckorna kommer det att vara extra erbjudanden på smultron, gräslök och perenner för humlor.

Läs mer om Blomveckorna här.

Nepeta ’Walkers Low’ är en suverän perenn på många sätt, en av våra storsäljare som också är en av de bästa för pollinerare.